Inštalácia merača rýchlosti

Obec Liesek získala z Nadácie Pontis grant z Nadácie Allianz na zakúpenie merača rýchlosti. Zámerom Nadácie Allianz je aktívne podporovať bezpečnosť cestnej premávky pre všetkých jej účastníkov a prispievať k znižovaniu nehodovosti na cestách.
Cieľom projektu „Správam sa bezpečne, cítim sa bezpečne“ je zvýšenie dopravnej bezpečnosti inštaláciou merača rýchlosti vozidiel v obci Liesek pri ceste II. triedy II/520 v smere jazdy Vitanová – Trstená. Prekračovanie rýchlosti patrí k najčastejším príčinám vzniku dopravných nehôd.

Inštalácia merača rýchlosti

Merač rýchlosti má silný psychologický efekt na vodičov pomocou zobrazenia prekročenej povolenej rýchlosti a blikaním nápisu Spomaľ.  Následkom signalizácie je spravidla podvedomé spomalenie rýchlosti. Krátko po namontovaní merača bola zo strany občanov konštatovaná evidentná snaha vodičov pribrzďovať po rozsvietení nameranej rýchlosti. Spomalením na povolenú rýchlosť zabezpečujú bezpečnosť sebe aj ostatným účastníkom cestnej premávky a v prvom rade sa bezpečne cítia obyvatelia našej obce.
Celková výška poskytnutého grantu Nadáciou Allianz je 1500 €, spolufinancovanie obce je vo výške 490 €.

Stopline.sk : zobraz stránku projektu

Pomoc.sk : zobraz stránku projektu

Zodpovedne.sk : zobraz stránku projektu

JASPI

katasterportal.sk

cestaokolotatier.eu

portal.gov.sk

Technická podpora | Vyhlásenie o prístupnosti | Právne informácie

Správca obsahu: Obec Liesek, Liesek 442, 027 12 Liesek, tel.: +421 43 5384 220, fax: +421 43 5384 227, e-mail: info@liesek.eu.sk.
Technický prevádzkovateľ: www.dsolutions.sk, tel.: +421 902 266 562, e-mail: info@dsolutions.sk.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid RSS 2.0